Wat te doen in Reykjavik tijdens de vakantie!

Wat te doen in Reykjavik tijdens de vakantie!

5 augustus 2023 Uit Door Redactie

Jij bent van plan om op vakantie te gaan naar IJsland. Dat is iets dat niet veel mensen doen en dat heeft ermee te maken dat de meeste mensen IJsland erg koud vinden, maar dat valt eigenlijk best wel mee. Natuurlijk is het er geen dertig graden met een stevige zon, maar het is er wel vaak boven de vijftien graden in de zomer. Dat is nog goed te doen en vooral als je veel aan het wandelen bent. Daarom is het ook goed om te kijken naar wat te doen in Reykjavik. Als je naar IJsland gaat dan is het goed om te kijken naar het vliegveld Reykjavik. Dit ligt gunstig voor als je naar de stad wilt.

Ontdek de vikingen!

Een van de dingen waar IJsland erg bekend om staat zijn de vikingen en je vind er hier en daar dan ook nog standbeelden. Als je gaat kijken naar wat te doen in Reykjavik dan kom je gegarandeerd het standbeeld van Leif Eriksson tegen. Dit is een van de eerste mensen die Amerika heeft ontdekt. De viking leefde vroeger op IJsland. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in het prachtige Reykjavik. Als je aankomt op het vliegveld Reykjavik, dan krijg je al erg veel te zien van het eiland. Het is dan ook zeker niet verkeerd om even door de stad te lopen als je aankomt.

bird's eye view photo of concrete house

Shoppen en uitgaan!

Als je gaat kijken naar wat te doen in Reykjavik dan krijg je ook het een en ander te zien van restaurants en ook nog uitgaansgelegenheden. Reykjavik kent namelijk een heuse winkelstraat waar je genoeg spullen kunt kopen voor als je weer naar huis gaat. Mocht je het shoppen even zat zijn, dan kun je rustig plaatsnemen in een van de restaurantjes in het centrum. Verder is er vaak nog tot laat in de avond leven in de stad. Iets wat je wellicht niet zou denken van een land zoals IJsland. De naam IJsland past eigenlijk ook helemaal niet bij het land zelf en dat zie je dan ook gelijk als je aankomt op het vliegveld Reykjavik.

Bekijk wat van de cultuur en geschiedenis!

Het is zeker niet verkeerd om te kijken naar de cultuur en geschiedenis van IJsland. Wat museums moeten dan ook zeker staan op je lijstje met wat te doen in Reykjavik. Daarnaast is het ook niet een stad die je alleen in de zomer kunt bezoeken, want je kunt er ook voor kiezen om het in de winter te bezoeken. Als je namelijk in de winter gaat, krijg jij de kans om het noorderlicht mee te maken. Het is dan wel handig om als je aankomt op vliegveld Reykjavik dikke kleding aan te trekken.